DNSSEC

DNSSEC står för Domain Name System Security Extensions och är en teknik som används för att skydda internetanvändare från potentiella hot som kan uppstå genom manipulering av DNS-information.

Om du har domännamnnet via oss och använder våra namnservrar kan du aktivera DNSSEC enligt guiden nedan. Observera vi har stöd för DNSSEC gällande .se och .nu.

1. Logga in i kundpanelen
  2. Under "Tjänster" i menyn tryck på "DNS"
  3. Under DNS-tjänsten tryck på den domän det gäller, i vårt fall "mittfinaforetag.se"

4. Tryck på "Hantera DNSSEC" uppe till höger

5. Tryck på den gröna knappen "Aktivera DNSSEC"

6. Kopiera koden som står under "Public Nyckel"

7. Under "Tjänster" i menyn tryck på "Domäner" och välj det domännamn det gäller (i vårt fall var det "mittfinaforetag.se")

8. Tryck på "Hantera DNSSEC" och (1) klistra in den publika nyckel du kopierat och (2) tryck på "Spara"

Nu har du lagt till DNSSEC för domännamnet.

mood Ja 1
visibility Visningar: 212