Installatron

Installatron är ett verktyg som hjälper dig att installera en applikation under ditt konto. Du kan exempelvis installera WordPress, Joomla, Prestashop med flera med några klick. Nedan visar vi hur man installerar WordPress med hjälp utav Installatron.

När du tryckt på "Installatron" i menyn trycker du på (1) Installera ny applikation. Tryck sedan på (2) Publiceringsverktyg för att visa vad sin finns tillgängligt.

Scrolla ner tills du hittar önskad applikation, i vårt fall, WordPress och tryck på den.

Nu ska vi ställa in så det blir rätt. På första fältet väljer vi domännamn, vi väljer (1) http://mydomain.com i vårt exempel. Sedan om man redan har en databas så anger man uppgifterna (2) eller lämnar blankt om du vill att systemet ska skapa databas åt dig. OBS! Se till att du har en ledig databasplats då det inte kan skapas om du har nått ditt maxantal.

Fortsätt fylla i dina uppgifter. Speciellt viktigt är att ange en fungerande e-postadress (1). De inringade valen vid 2 ställer vi in och när vi är redo tyck på (3) installera.

Låt servern jobba vilket du ser överst på sidan med mätaren. Det kan ta olika tid beroende på vilken applikation som installeras.

När det är klart kommer denna text upp "Åtgärden är avklarad" och du kan nu börja använda applikationen.

Under "Mina applikationer" ser du vad som finns installerat och har även här möjlighet att till exempel avinstallera.

 


Hjälpte guiden dig?

mood_bad Nej 0
mood Ja 0
visibility Visningar: 273