Varför virtuell server (VPS)?

Vi får ofta frågan ”Behöver jag en VPS?” och det kan då handla om olika scenarion som gör att man funderar på en egen server, t.ex:

Jag önskar bara hosta en hemsida och har ingen användning av kontrollpanelens alla funktioner”.

Vi vill ha våra tjänster på en egen server som inte kan påverkas på något sätt av vad andra gör på en delad miljö

Jag har idag ett webbhotell och undrar om jag kan få bättre prestanda för samma/lägre pris på en VPS jämfört med ett webbhotell

Detta är tre vanliga anledningar till att man kikar på en egen server och svaret på dem flesta frågor brukar vara att en egen server är ett bra alternativ. Ett mycket kostnadseffektivt alternativ.

En egen server (VPS)

Om du köper du en VPS-lösning via oss så får du alla fördelar med ett webbhotell kombinerat med friheten att installera precis vad du vill.

VPS:er finns i olika storlekar och du kan välja olika operativsystem. Vi erbjuder både Windows serveroperativsystem och olika varianter av Linux. Vill du ha mer information om vilka operativsystem som finns att tillgå går det bra att kontakta oss (eller titta i listan på sidan för VPS).

Att tänka på vid beställning av VPS

Det är du själv som sköter om servern, håller den uppdaterad, felsöker eventuella problem osv. Grundläggande kunskaper om Linux är rekommenderat om du beställt en VPS med detta operativsystem.

Den stora skillnaden mellan ett webbhotell och en egen server är supporten. På ett webbhotell hjälper vi dig med alla tjänster som erbjuds i webbhotellet såsom Mailserver, Webserver, Databasserver. Vi ser till att dessa fungerar.

Med en egen server ansvarar man själv för tjänsterna som körs, att dessa fungerar och hålls uppdaterade.

Men om jag vill ha en egen server och support på denna?

Då har vi något som heter ”Managed server”. Det är avtal som innefattar driftsupport av tjänsterna. Med bevakning dygnet runt och ett eget journummer, samt hantering av backup, riktar sig Managed servers till företag som lägger stor vikt vid tillgänglighet. Det är ingen applikationsspecifik support utan det handlar om servern och de tjänster som körs på den.

Några fördelar med VPS kontra webbhotell

• Flexibilitet – välj hur många cpu kärnor, ram minne, hårddisk och trafik som du behöver.
  • Tillgänglighet – Genom en VPS slipper du det stora bekymmret som finns på webbhotell där man delar miljö med en hel del andra kunder. Här har du din egna reserverade hårdvara och drabbas inte på samma vis.
  • Höga krav – Det är bara dina egna krav som styr vad du vill ha, genom oss kan du köpa till exakt det du vill så att dina krav kan mötas!
  • Egen kontroll – Det är bara du själv som kan ansvara för att dina servrar fungerar, du är helt enkelt din egna IT-avdelning (men självklart kan vi hjälpa dig, eller ta hand om hela driften om du så önskar).

mood Ja 1
visibility Visningar: 1079