Hur aktiverar jag tvåfaktorsautentisering med app?

Hur aktiverar jag tvåfaktorsautentisering med app i Admax kundpanel?

Det finns flera sätt att aktivera tvåfaktorsautentisering. Du kan välja att få en kod skickad till dig via SMS, eller använda en valfri app som hanterar tvåfaktorsautentisering. En populär app för detta ändamål är Googles egen, kallad Authenticator.

 

För att aktivera tvåfaktorsautentisering i Admax kundpanel följ dessa steg:

 

  1. Logga in i Admax kundpanel.  2. Välj säkerhet under "Konto" som du hittar i vänstermenyn inloggad i panelen.


  3. Klicka på alternativet "tvåfaktorsautentisering"


  4. Välj det alternativet Google Authenticator och klicka på "Aktivera"

  5. För att komma igång med appen, välj den som är kompatibel med din enhet. Det kan vara olika appar beroende på din enhetstyp, så välj den som passar dig bäst. När du har valt rätt app, scanna QR-koden som visas eller ange koden manuellt. När appen är installerad på din telefon, klicka på "Fortsätt" för att gå vidare till nästa steg.
  6. Fyll i den genererade koden som visas i din app på telefonen och tryck på "Skicka". Om koden stämmer överens kommer du att behöva logga ut från vår panel och logga in igen med ditt användarnamn och lösenord.  7. När du tidigare klickade på "Skicka" kommer du nu att se bilden ovan, vilket indikerar att du har aktiverat tvåvägsautentisering hos oss. Därefter kommer systemet att be dig om din 6-siffriga kod. Ange den och du kommer att bli inloggad hos oss via tvåfaktorsautentisering (2FA).


Hjälpte guiden dig?

mood_bad Nej 0
mood Ja 0
visibility Visningar: 692